KIRIKKALE KESKİN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019 / 2020 Eğitim - Öğretim Yılı Sene Başı Müdürler Kurulu Toplantısı

2019 / 2020 Eğitim - Öğretim Yılı Sene Başı Müdürler Kurulu Toplantısı

2019 / 2020 Eğitim - Öğretim Yılı "Sene Başı Müdürler Kurulu Toplantısı" 11 / 09 / 2019, Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK başkanlığında müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Nafiz Arafat TANIT, Hüseyin KILIÇDAĞI ve Erol İTİŞGEN, müdürlüğümüze bağlı okul ve kurum müdürlerimiz katılmışlardır.

Toplantı ebediyete intikal eden başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK; "2023 Eğitim Vizyonu" doğrultusunda, ilkokuldan itibaren tüm öğretim kademelerinde çocuklara bilgi ve becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılıp öğrencilerin deneyimleyerek öğrenmesi hedefleniyor. Algoritmik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, tasarım, takım çalışması gibi becerilerin ilkokul düzeyinden başlanarak desteklenmesi ile öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bu becerileri içselleştirerek hayata hazırlanmaları hedeflendi. Özellikle küçük yaşlardan itibaren teknolojinin sahip olduğu fırsatları ve tehditleri iyi anlayan bir nesil yetiştirmek için temel kodlama mantığının öğretilmesi ile bir zorunluluk haline geldi. Ayrıca dijital içeriklerim etkin olarak kullanma ve geliştirme kültürünü edinmiş lider eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin yetiştirilmesinin önemi vurgulanmaktadır. Keskin olarak eğitimin ana unsuru olan öğretmenlerimiz ve siz değerli eğitim yöneticilerimizin 2023 Eğitim Vizyonumuzun hayata geçirildiği günden bugüne yaptığımız çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. Tüm bu değerlendirmeler ve yapılan çalışmalarını yerinde görmek çalışmalarımızda bizlere fırsat olarak geri dönmektedir." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, eğitimde yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: Okullarımızdaki / kurumlarımızdaki kütüphanelerin zenginleştirilmesi ve aktif kullanılması, öğrencilerin Halk Kütüphanesine yönlendirilmesi, kitap okuyan öğrenci sayılarının artırılması; geçen yıl başlatılan okuma-yazma seferberliğine devam edilmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi, yetenek eğitimlerinin artırılması, sportif faaliyetlerin çoğaltılmasını, kantinlerin durumlarının temiz ve hijyen konusuna ağırlık verilerek taze yiyeceklerin satılması gerektiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ayakta taşınmaması ve kanunsuz taşıma yapılmaması hususunda gereğinin yapılması gerektiğini, okul ve kurumların elektrik ve su sarfiyatlarında tasarruf tedbirlerinin uygulanmasını, kaçaklar var ise önlenmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca sportif faaliyetlerine ağırlık verilerek sportif dalların çeşitlendirilmesinin önemini vurgulayarak spor yapan öğrencilerin daha dinamik ve daha başarılı olacağını vurguladı. Keskin ilçesi sınırları içerisindeki okullardaki spor yeteneği olan çocukların bu yeteneklerinin ön plana çıkarılarak eğitilip daha üst seviyeye çıkarılması için gerekli çabanın gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun yanında velilerin durumunun da eğitim-öğretimde çok önemli olduğunu vurgulayarak okul ile iletişim içinde olan velinin çocuğu daha başarılı olacağını ifade etti. Veli ile okul iletişiminin sağlıklı olması durumunda çocuğun sorunlarının daha yakından takip edilerek iki diolog ile kısa zamanda çözülebileceğini söyledi. Bundan dolayı okul idarelerinin bu konu üzerine eğilmeleri gerektiğini ve çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK konuşmasının devamında, ilçede eğitimin başarısının arttırılmasında, el birliği ile öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için çalışacağını, tabii ki burada kendilerine ve okul müdürlerine, müdür yardımcılarına ve öğretmenlere ciddi görevler düştüğünü ifade etti. Milli Eğitim Bakanımızın öğretmeni merkeze alan bir yönetimi hedefe koyduğunu bunu hep ön planda tutacağını ifade ettiğini, öğretmenin hak ettiği değeri ve saygınlığa kavuşması için burada önce eğitim camiası olarak kendi aramızda o saygınlığın sağlanması gerektiğini söyledi. Bu sebeple herkes önce dirsek teması kurduğu kim varsa hepsine görevi gereği saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Saygı göstermeyen insanın bir başkasından saygı beklemesi gibi bir şey söz konusu olamayacağını söyledi.

Okul müdürlerinin de okulunu iş görenlerine sevdirmek zorunda olduğunu, bunu yapabilmek içinde olması gerekenin yumuşak huylu olmaktan geçtiğini ifade etti. İletişimde esas unsurların başında önce artıların ve olumlu tarafların ortaya çıkarılmasının önemini vurguladı. İletişim içinde olduğunuz veli, öğrenci, öğretmen her kim olursa olsun suçlayıcı bir dille konuşmaya başlıyorsa, o iletişimden alacağımız bir sonucun olmadığını ifade etti. Onun için kıymetli arkadaşlar benim size tavsiye edeceğim şeylerden bir tanesi ve belki de en önemlisi "sabırdır", kucaklayıcı olmanızdır. 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, eğitimin öznesinin öğrenci olduğunu belirterek, yeni dönemde; öğretmen, öğrenci, veli iletişiminin daha açık tutulmasını, okul idaresinin her zaman ulaşılabilir ve şeffaf olması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca okullardaki personel eksiğinin imkânlar ölçüsünde tamamlanacağını, okula personel seçiminde en önemli unsurun güvenilirlik olduğunu söyleyerek; okul servisleri, okul kantinleri ve okul spor salonlarıyla ilgili herhangi bir güvenlik zaafının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Millî bayramların, anlam ve önemine uygun olarak, millî ve manevî değerler üzerine bina edilen törenlerle ve coşkuyla kutlanması gerektiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, okullarda asılan, Türk Bayrağı ve Atatürk Posterlerinin temiz ve yıpranmamış olması gerektiğinin önemle altını çizdi.

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, okullarda yapılan egzersiz çalışmalarının ürün veya faaliyet sunumuyla sonlandırılmasının, çalışmayı anlamlı kılacağını söyleyerek; bu toplantılarda gündem gereği konuşulanların okullarda öğretmenlere iletilmesiyle geniş bir paylaşım yaşanacağını söyledi. Okulların, internet tanıtım sayfalarının sürekli güncellenmesini isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, böylelikle bilgi paylaşımın daha sağlıklı ve güncel olacağını ifade etti.

Bunların yanında, değerler eğitimine önem verilmesi, resmi nezaket ve protokol kurallarının önemi, okul ve kurumlardaki güvenlik tedbirleri, izin kullanmada dikkat edilmesi gereken hususlar, Sosyal-Kültürel faaliyetlere öğrencilerin daha fazla yönlendirilmesi, sene içerisinde milli ve manevi değerler taşıyan kültürel gezilerin yapılması, gibi pek çok önemli konu toplantıda ele alındı.

Toplantının devamında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Erol İTİŞGEN; taşımalı öğrenci iş ve işlemleri, bakım onarım modül girişleri, resmi yazışmalarda uyulacak kurallar, personel terfileri, maaş ve ücret ödemeleri, pansiyon durumları, kantin ihaleleri ve okulların kışa hazırlıkları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hüseyin KILIÇDAĞI; DYK kursları ve İYEP, ders dışı eğitim çalışmaları,  okul öncesi eğitim, idareci ve ücretli öğretmen görevlendirmeleri ile ilgili bir konuşma yaptı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Nafiz Arafat TANIT; öncelikle,  başarılı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçmesi temennisinde bulunarak, Keskin'de yeni eğitim yılına hazır olduklarını, ancak varsa eksiklerin de en kısa zamanda İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesini, gece gündüz hep beraber çalışarak, bunları gidereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan görüşmelerde, akademik başarının arttırılması için her okul seviyesinde okul müdürlerinden oluşacak bir komisyon kurulması ve çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.   

Okullarda farklı iyi ve güzel şeylerin yapılabildiğinin farkında olarak çalışmalara aralıksız devam edilmesi gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK, 2019 / 2020 Eğitim ?Öğretim yılının başarılarla dolu bir yıl olması temennisiyle herkese hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

 İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan KÖKREK toplantının sonunda çalışmalarından ve başarılarından dolayı okul müdürlerine teşekkür etti.

18-09-201918-09-201918-09-201918-09-201918-09-201918-09-2019

BOZKURT MAH. CİN ALİ YOLU CAD. NO 1 İÇ KAPI NO 1 KESKİN / KIRIKKALE - 0.318.515.30.69

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.